Milliarder til eksportløft

Danske banker kan med statslig kaution låne penge ud til trængte eksportvirksomheder. Ambitionen er, at det vil lette presset på især små og mellemstore selskaber i erhvervslivet.

2 mia. kr. i statslig kaution skal sætte ny fart i danske eksportvirksomheder og dermed sikre flere arbejdspladser. Dansk Industri forudser stort behov for ordningen.

Den er netop trådt i kraft hos Eksport Kredit Fonden (EKF) og er led i en politiske erhvervspakke, som blev vedtaget i september. Virksomheder kan frem til udgangen af 2010 søge om at kautionen, som gives til kreditter i forbindelse med eksportordrer.

»Interessen er ret stor. En hel del virksomheder har, siden erhvervspakken blev fremsat, henvendt sig for at få rådgivning hos os. Det er et reelt problem, at virksomheder mangler kredit til at kunne føre eksportordrer ud i livet. Derfor er det glædeligt, at ordningen nu er åben for ansøgninger, så de kan sætte gang i produktionen til nogle af de ordrer, der ligger og venter,« mener politisk konsulent Marie Gad, DI.

Ni banker klar


..

BRANCHENYT
Læs også