Små stigninger på en dag med lav aktivitet

Det danske obligationsmarked lukkede mandag marginalt højere, hvilket skete på en handelsdag med lav aktivitet på finansmarkederne.

Investorerne havde fortsat fokus rettet mod Dubai, hvorfor bekymringerne lurer under overfladen. Det afholder en lang række investorer fra at foretage de helt store investeringer i øjeblikket. Det amerikanske regionale erhvervstillidsbarometer fra Chicago kom ud bedre end ventet, men formåede ikke at rykke det store rundt på markedsstemningen.

Det amerikanske regionale erhvervstillidsbarometer fra Chicago blev offentliggjort for november, hvilket viste en overraskende fremgang til 56,1 sammenlignet med 54,2 i oktober. Analytikerne havde ventet et fald til 53,0 i november. Niveauet i november er det højeste siden august 2008. Opgørelsen bruges som opvarmning til det nationale ISM-erhvervstillidsbarometer, som offentliggøres tirsdag den 1. december, hvor økonomerne venter et fald til 54,8 i november.

»Der er helt sikkert plads til, at produktionen kan komme tilbage på sporet,« sagde økonom David Semmens hos Standard Chartered Bank til Bloomberg News. Det er specielt væksten i eksporten som driver økonomien frem i øjeblikket, bemærkede økonomen, som var en af de få analytikere, som havde forudset en fremgang i erhvervstillidsbarometeret fra Chicago.

I weekenden kom de første meldinger fra det vigtige amerikanske Black Friday- salg, hvor det blev til en lille fremgang i salget til 10,7 mia. dollars ifølge Shoppertrack RCT fra et salg på 10,6 mia. dollars i fjor. Salgstallene skal dog endnu tages med et gran salt, da Black Friday-salget i fjor steg 3 pct., men hvor det alligevel endte med tilbagegang i det samlede julesalg.

Der kom mandag formiddag et estimat for forbrugerpriserne i eurozonen i november på årsbasis, som viste en stigning på 0,6 pct. sammenlignet med et fald på 0,1 pct. i oktober. Analytikerne havde ventet en mindre fremgang på 0,4 pct. i november.

BRANCHENYT
Læs også