Sheiken i centrum

Dubais hersker er manden i centrum af gældskrisen. Han er også verdens mest inkarnerede galopentusiast.

Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

For nogle lyder det måske mest som grønthandleren henne om hjørnet, men det vil være at gøre såvel grønthandleren som sheik Mohammed uret.

Sheik Mohammed er regent i Dubai.

Et af de syv delvist selvstyrende emirater, der udgør De Forenede Arabiske Emirater, og siden sent onsdag aften det emirat, der har tiltrukket sig al opmærksomhed. Ja, ret beset længe før onsdag aften.

Det er Dubai, som Stein Bagger for et år siden rejste til og siden forsvandt fra.

Det er Dubai, hvor Burj al Arab er verdens eneste syvstjernede hotel, hvilket selv verdens ægte femstjernede hoteller accepterer, da Burj al Arab qua sin beliggenhed ikke er en direkte konkurrent.

Og det er Dubai, der med samlede internationale gældsforpligtelser på mindst 400 mia. kr. har bedt om seks måneders henstand for den statskontrollerede ejendoms- og entreprenørkoncern Dubai World og flere af dens mange datterselskaber.

Hvad der er op og ned på Dubais gældskrise ved kun de indviede med sheik Mohammed i spidsen. De analytikere, der ellers sjældent savner svar, må denne gang erkende, at gennemsigtigheden i Dubai lader meget tilbage at ønske.

Ingen skal beskylde sheik Mohammed for at bidrage til informationsniveauet, hvorfor dette portræt er stykket sammen af tilgængelige informationer uden på nogen måde at bilde sig ind at repræsentere meget andet end en flig af sandheden.

Født i 1947


..

BRANCHENYT
Læs også