Storbank frigør sig fra statens bånd

Bank of Americas tilbagebetaling før tiden af 45 mia. dollars ses som en milepæl i afviklingen af finanskrisen.

Det er mindre end et år siden, at USA's største bank to gange i løbet af kort tid måtte søge hjælp fra regeringen for at undgå et sammenbrud, der ville have sendt chokbølger gennem den internationale finansverden.

Nu er Bank of America langt tidligere end forudset parat til at tilbagebetale de i alt 45 mia. dollars, som den fik fra regeringens såkaldte TARP-fond, der blev det vigtigste instrument i de succesrige bestræbelser på at forhindre et globalt sammenbrud.

Tilbagebetalingen ses som en milepæl både for storbankernes hurtige come back og for det økonomiske opsving, som USA nu oplever, skønt arbejdsløsheden fortsat ligger på et konstant højt niveau.

Det er første gang, at et selskab, som havde brug for to bidrag fra redningsfonden, bliver i stand til at tilbagebetale hele beløbet.

Flere banker med JP MorganChase og Goldman Sachs i spidsen har tidligere tilbagebetalt deres tilskud, men Bank of America er et af ni selskaber, som ikke kunne nøjes med et enkelt tilskud af skatteydernes penge.

Har tjent formuer


..

BRANCHENYT
Læs også