Vi køber os til god samvittighed

CO2 Danmark fremstilles som klima- forkæmper overfor del- tagerne på COP15. Men hidtil har Danmark kun scoret lette point i klimakampen: Vi er storudledere af CO2, og vi køber os til vores CO2-reduktion.

Danmark er Guds gave til klimaet.

Noget nær sådan forsøges Danmark solgt overfor de næsten 15.000 embedsmænd, politikere og klimatopfolk, der deltager i FN's klimamøde i København.

Sideløbende med topmødet, der sigter mod at nå en aftale om en begrænsning i verdenssamfundets udledning af drivhusgasser, kan deltagerne lade sig transportere rundt i grønne taxaer, der har fjernet den dårlige CO2-samvittighed ved at opkøbe CO2-kvoter. De kan også vælge at tage på en guidet klimatur, som bl.a. bringer dem forbi havmøllerne på Middelgrunden i Øresund, eller de kan betragte de 20 nye CO2-neutrale solcelle-gadelamper, der er opsat på vejen til og fra Bella Centeret, som huser topmødet.

Men i klimasammenhæng bedømmes Danmark på en eneste ting: CO2-udledningen. Og på det punkt er der ikke meget at klappe af, erkender regeringspartiet Venstre.

»Vi har stadig en meget høj udledning af CO2 pr. indbygger i Danmark,« siger klima- og energiordfører Lars Christian Lilleholt (V).

Erkendelsen forhindrer imidlertid ikke, at han tilføjer, at Danmark er på rette klimaspor takket være bl.a. en grøn energiaftale, som regeringen indgik sidste år.

CO2-svinere


..

BRANCHENYT
Læs også