Klagesag lukket - Kartelsag åbnet

Kommissionen lukker sag mod Qualcomm Kommissionen har besluttet at lukke den formelle sag mod den amerikanske chipsætproducent Qualcomm Incorporated om et muligt misbrug af dominerende stilling i strid med EF- Traktatens artikel 82.

Kommissionen indledte sagen den 1. oktober 2007 efter en klage fra Ericsson, Nokia, Texas Instruments, Broadcom, NEC og Panasonic, der alle er mobiltelefon- og/eller chipsætproducenter. Kommissionen har undersøgt, om de royalties, som Qualcomm har opkrævet, efter at virksomhedens patenterede teknologi blev en del af Europas 3G-standard til mobiltelefoner, har været urimeligt høje.

Alle klagere har nu tilbagetrukket deres klager eller givet udtryk for, at de vil gøre det, og kommissionen har besluttet ikke at bruge flere ressourcer på sagen.

Kommissionen åbner kartelsag

Kommissionen har fremsendt klagepunktsmeddelelser til producenter af katodestrålebilledrør vedrørende mulig deltagelse i to separate karteller i strid med EF-Traktatens artikel 81.

Kommissionen foretog uanmeldte kontrolundersøgelser hos en række producenter af katodestrålebilledrør i november 2007. Katodestråle billedrør anvendes i tv- og computerskærme.

En klagepunktsmeddelelse er et formelt skridt i kommissionens undersøgelser, hvor kommissionen orienterer parterne skriftligt om de mulige overtrædelser, der gøres gældende mod dem. Modtageren af en klagepunktsmeddelelse har således mulighed for at forsvare sig skriftligt og efter anmodning ved en mundtlig høring. Herefter kan kommissionen beslutte, om der foreligger en overtrædelse af konkurrencereglerne eller ej...

BRANCHENYT
Læs også