Kort nyt - Erhverv

USA Den amerikanske avis The Washington Times fyrer 370 medarbejdere, hvilket svarer til 40 pct. af selskabets stab. Fyringerne er en del af en omstrukturering, der skal gøre avisen til et moderne mediehus, lyder begrundelsen. En del af planen er også, at avisen skal omdeles gratis til visse kunder.

Tyskland Forbundsforfatningsdomstolen i Tyskland har fastslået, at butikshandel om søndagen krænker kirkernes ret til fri religionsudøvelse. Lukkeloven reguleres af de enkelte delstater, og Berlin har hidtil givet butikkerne lov til at holde åbent 10 søndage om året.

Fødevarer De nordiske lande er blandt de dyreste at købe mad og drikkevarer i, viser PriceRunners globale prisundersøgelse. Det er billigst at spise og drikke i Mumbai og Bangkok, mens København og Oslo er dyrest.

Kina Den økonomiske krise fik tusindvis af producenter til at sende de kinesiske fabriksarbejdere på gaden. Nu stiger efterspørgslen, men det kniber for fabrikkerne at få de fyrede tilbage fra landet til byerne. Det har givet industrivirksomheder problemer med at få arbejdskraft nok, blandt andet fordi man på grund af konkurrencen er tilbageholdende med lønstigninger.

BRANCHENYT
Læs også