Sur stemning vandt i den sene handel

Den sure stemning fik overtaget i torsdagens sene handel, og det endte med et C20-fald på 0,7 pct. til 334,89. Et flertal af aktier endte med kursfald, og sluttede sig dermed til Novo Nordisk, som fra dagens begyndelse var en sten i skoen for C20-indekset. Bankaktierne Danske Bank og Nordea samt Carlsberg blev dagens vindere.

»Vi fik fald på den svage ISM erhvervstillid fra USA, men aktierne fik dog stabiliseret sig. Bankerne klarerede sig godt, og her var Bank of Americas tilbagebetaling af TARP-pengene en trigger. Carlsberg kørte godt,« udtalte aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Danske Bank lukkede 2,8 pct. højere i kurs 118 og fortsatte dermed sin seneste optur. Nordea steg 2,4 pct. til kurs 54. Banksektoren fik ekstra opmærksomhed efter nattens meldinger fra Bank of America, som vil tilbagebetale de 45 mia. dollars TARP-lån til staten inden udgangen af året. Det skal også muliggøre, at banken kan finde en ny topchef, da det frigør banken for de statslige restriktioner i forhold til aflønning af ledelsen.

Carlsberg fortsatte torsdag sin seneste optur, som begyndte tirsdag morgen, da det svenske finanshus Erik Pinser foretog solide indkøb af Carlsberg-aktier. Erik Pinser fungerer typisk som en brokers broker. Igen var torsdagens storindkøber Erik Pinser, og det endte med, at Carlsberg-aktien lukkede 3,2 pct. højere i kurs 390. Inden Erik Pinser opkøbene lå Carlsberg-aktien i kurs 355,25 (mandag luk).

Novo Nordisk lå fra dagens første fløjt i negativt terræn, og det endte også med et kurstab på 2,5 pct. til kurs 336,3. Novo Nordisk's fald kom efter et par dage med positiv udvikling. Markedet afventede meldingerne om Victozas skæbne på det amerikanske marked. Den tyske Berenberg Bank begyndte torsdag sin dækning af aktien med en købsanbefaling. Berenberg Bank angav et kursmål på 366 kr. Nordea var i modsatte grøft med en anbefaling af schweiziske Roche frem for Novo Nordisk.

DSV lukkede med et lille plus på 0,2 pct. til kurs 88,6. Japanske Nomura hævede sin anbefaling til "køb" fra "neutral" og gav aktien et kursmål på 120 kr. fra 80 kr. Nomura hævede forventningerne til en række europæiske selskaber med rod i transportsektoren. Finanshuset skrev, at DSV, efter at have integreret og refinansieret ABX og håndteret nedgangen i både volumen og indtægter, nu bevæger sig ind i 2010 med stabiliserende volumen, en omstruktureret og nedprioriteret omkostningsbase og trinvise synergieffekter på 250 mio. kr.

FLSmidth faldt 1,6 pct. til kurs 332. Indonesiens position som et solidt vækstmarked for FLSmidth blev bekræftet på en investorpræsentation onsdag og torsdag i landets hovedstad Jakarta. Her markerede et par af landets største producenter, at de ønsker at investere i en lang række tiltag i 2010, og dermed er der mulighed for flere ordrer fra den kant til den danske ingeniørkoncern i det nye år.

BRANCHENYT
Læs også