Flere DSB-tog i Sverige

De danske statsbaner fortsætter med at erobre toglinjer i Sverige. Næste station for DSB's ekspansion bliver Tyskland.

Den danske stats togselskab ekspanderer for alvor uden for landets grænser. DSB har for anden gang på få måneder vundet en større kontrakt om at transportere svenske togpassagerer.

Denne gang har DSB med virkning fra om et år sikret sig regionaltrafikken ved Jönköping i den sydlige del af Sverige. Kontrakten har en værdi af ca. 1 mia. kr. Det vundne udbud følger lige efter, at DSB i efteråret sammen med skotske First Group vandt en stor aftale om togdrift ved Göteborg.

Netop togdrift uden for landets grænser indgår i DSB's strategiplan. Den skal sikre, at den statsejede virksomhed bliver mere kommerciel. Og her er netop Sverige et vigtigt led.

Med den seneste kontrakt har DSB vundet fire udbud i Sverige. Det betyder, at en tredjedel af koncernens trafik nu ligger der, og hver fjerde af selskabets rejsende vil være en svensker. Samlet skal DSB dermed køre på 2.000 km skinnenet i Sverige.

»Vi ser frem til at kunne opnå den bedst tænkelige integration af togtrafikken i Sydsverige til fordel for vores nye kunder,« siger adm. direktør Søren Eriksen om det seneste kontrakt.

Det betyder nemlig, at DSB med den dækker hovedparten af det centrale Sydsverige og derfra skaber forbindelse til aktiviteterne i Göteborg-området og Øresundstrafikken.

DSB's strategiplan fastslår, at selskabet fra udgangen af 2010 vil betjene flere end 40 mio. passagerer uden for Danmarks grænser. Det mål er nu indfriet.

Ud over Sverige satser DSB også på at vinde togkørsel i Tyskland. Derfor har selskabet i år oprettet eget kontor på det marked. Søren Eriksen forudsiger, at DSB næste år er klar til at tage del i det første udbud syd for grænsen. •


..

BRANCHENYT
Læs også