GE siger farvel til mediegigant

Industrigiganten vil koncentrere sig om sine kerneprodukter efter tilbagegang for tv-selskabet NBC.Kabelkoncern håber med overtagelsen at få mere kontrol over programmer og film.

Savannah Efter 23 år er den amerikanske industrigigant General Electric, GE, ivrig for at trække sig ud af den kriseramte medieverden, hvor koncernen har været hovedaktionærer i NBC Universal, hvis vigtigste aktiv er tv-selskabet NBC.

GE benægtede i første omgang alle forlydender om, at mediekoncernen, der ud over tv-selskabet også omfatter filmstudier i Hollywood og en række kabel-tv selskaber, var til salg. Under hånden havde den adm. direktør, Jeffrey Immelt, imidlertid etableret kontakt til et par mulige købere.

Disse kontakter resulterede for kort tid siden i en aftale med kabelselskabet Comcast, der i løbet af de senere år er blevet USA's største i en hastigt ekspanderende branche. Der var enighed om, at Comcast skulle overtage 51 pct. af NBC Universal, og at GE kunne sælge de resterende 49 pct. over en årrække.

Vivendi købt ud


..

BRANCHENYT
Læs også