Stærkt comeback af C20-indekset

Oven på flere triste handelsdage var C20-indekset i tirsdagens handel i hopla, og indekset steg 1,7 pct. til 332,77. Stigende råvarepriser og mindskede bekymringer for situationen i Dubai dannede grobund for fremgangen, hvor især de cykliske aktier buldrede frem.


»Dagens stigninger kan ses som en videreførelse af den stærke asiatiske udvikling, efter at de amerikanske aktier mandag lukkede højere. Gode europæiske nøgletal satte ekstra skub i udviklingen, og vi så et recovery oven på Dubai-turbulensen, der så småt er lagt bag os nu. I den sene handel skuffede den amerikanske ISM- erhvervstillidsindikator dog og tog toppen af udviklingen. De cykliske aktier i NKT og D/S Norden så solide kursløft, mens bankerne også kom godt igen oven på de sidste dages Dubai relaterede kursfald,« sagde chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til RB-Børsen.

Danisco lukkede 2,4 pct. højere i kurs 314, hvilket er den næststørste stigning i C20-regi. Den Nordiske Investeringsbank (NIB) har underskrevet en låneaftale med Danisco med henblik på at finansiere to forsknings- og udviklingsprogrammer i virksomhedens enzymdivision Genencor.

De danske finansaktier har ligesom de europæiske været pressede de sidste dage, men tirsdag nød sektoren godt af den gode stemning og så pæne stigninger. Danske Bank steg 3,3 pct. til kurs 110,3, og Nordea lukkede 1 pct. højere i kurs 52,5.

Carlsberg steg solide 3,5 pct. til kurs 367,8. Aktien var under betydelig aktivitet det meste af tirsdagen, hvor det svenske finanshus Erik Penser var særdeles aktiv på købersiden.

Bavarian Nordic fik kurssmæk og faldt 6,5 pct. til kurs 158, efter at selskabet annoncerede en aktieemission, der skal give et provenu mellem 250-300 mio. kr. Bavarian begrundede emissionen med, at fleksibiliteten til at gennemføre selskabets aktiviteter inden for både biodefence og cancer nu øges, samtidig med at Bavarian nu har tilstrækkelig likviditet frem til udgangen af 2012. Samtidig meddelte Bavarian, at selskabet endnu ikke har fundet en partner til sit Prostvac-medikament, som i øjeblikket er i afslutningen af fase II.

BoConcept steg 2,4 pct. til kurs 128, efter at møbelforhandleren aflagde regnskab for tredje kvartal. Koncernen fastholdt de tidligere opstillede forventninger om et omsætningsfald på 10-15 pct. med et nulresultat til følge.

Jyske Bank træder endnu en gang ind i det fine selskab i C20 og steg 4,4 pct. til kurs 167, mens Coloplast måtte se sig henvist til 21.-pladsen over de mest omsatte aktier på det danske aktiemarked. Coloplast lukkede uændret i kurs 462.

D/S Torm steg 1,9 pct. til kurs 53. Danske Bank fremlagde mandag en analyseopdatering om D/S Torm, hvor banken gentog sin salgsanbefaling på aktien. Danske Bank ser mulighed for, at D/S Torm fortsat vil frasælge sine tørlastskibe efter de seneste to skibssalg. Mens at tørlastsegmentet ikke bringer værdi til rederiet, og at Torm derfor med fordel kan gå ud af tørlastmarkedet.

BRANCHENYT
Læs også