Lille fremgang efter et svagt ISM-barometer

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag marginalt højere, efter at det vigtige amerikanske ISM-erhvervstillidsbarometer viste et større fald end ventet i november.

Den øgede efterspørgsel på de fastforrentede papirer kom til trods for, at ISM-barometeret ikke var nok til at ændre på en øget risikoappetit grundet mindskede bekymringer for Dubai. Risikoappetitten var desuden understøttet af tal for det verserende boligsalg i USA, som overraskede og steg kraftigt i oktober.

På makrosiden var opmærksomheden tirsdag eftermiddag rettet mod det vigtige amerikanske ISM-erhvervstillidsbarometer, som blev offentliggjort for november kl. 16.00. Barometeret viste et fald til 53,6 sammenlignet med 55,7 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et mindre fald til 55,0 i november. Prisindekset i opgørelsen overraskede også med et stort fald til 55,0 i november.

»Faldet i ISM-erhvervstillidsbarometeret er mere en korrektion frem for et udtryk om at opsvinget er overstået,« sagde cheføkonom Ethan Harris hos Bank of America til Bloomberg News. Opgørelsen for oktober var en lille anelse for stærk i forhold til andre opgørelser for økonomien, som viste et billede af et mere moderat opsving i den amerikanske økonomi, bemærkede økonomen.

Der kom også amerikanske tal for det verserende boligsalg i oktober, som modsat viste en overraskende stigning på 3,7 pct. sammenlignet med fremgangen på 6,0 pct. måneden forinden. Analytikerne havde ventet et fald i salget på 1,0 pct. i oktober. Indekset kan bruges til at forudsige den faktiske salgsaktivitet inden for boliger, da størsteparten af det verserende boligsalg bliver til faktiske salg inden for en til to måneder. Det er niende måned i træk, at tallet for det verserende boligsalg stiger.

Der kom natten til tirsdag nyt for den australske økonomi, da centralbanken hævede renten med 25 basispoint som ventet til 3,75 pct. Det var tredje måned i træk med rentestigninger og skete efter, at den australske økonomi har klaret sig langt bedre end ventet.

BRANCHENYT
Læs også