BoConcept satser på ekspansion

Den børsnoterede møbelkoncern forventer, at krisen kan udløse flere forretninger globalt. Krisen gør det billigere at sikre sig lejemål i attraktive handelsgader.

Salget af langvarige forbrugsgoder er ifølge BoConcept under et massivt pres.

Alligevel mener den børsnoterede, danske boligkoncern, at der er gode muligheder for ekspansion netop i en krisetid.

BoConcept Holding A/S har netop præsenteret tal for første halvdel af 2009/10. Regnskabet viser et dyk i omsætningen på 19 pct. og et fald i indtjeningen, som dog alligevel ender med et plus.

Koncernen med egen, global butikskæde fastslår, at trafikken til forretningerne stadig ligger væsentligt under normen. Og det understreges, at udviklingen i privatforbruget stadig er domineret af en realøkonomisk opbremsning og stigende arbejdsløshed.

Den pressede afsætning er i halvåret oplevet på stort set alle BoConcepts hovedmarkeder - dog tydeligst i Danmark og Spanien. Men koncernen oplyser dog, at der også her er en tydelig forbedring den seneste tid. Faktisk har de seneste to måneder givet et stigende salg sammenlignet med den tilsvarende periode i fjor.

Koncernchef Viggo Mølholm understreger dog, at trods de tegn på stabilisering er det endnu svært at vurdere, hvornår en egentlig vending i markedet indtræder.

245 forretninger

..

BRANCHENYT
Læs også