Uroen lurer - klimamødet begynder

Den kommende uge kommer til at stå i klimaets tegn med starten på klimatopmødet i København.Harboes Bryggeri fremlægger halvårsregnskab på tirsdag. Ugen afsluttes med et af de store nøgletal, nemlig det amerikanske detailsalg for november.

Mandag


Klimatopmødet Cop15 begynder mandag, og det vil sætte ekstra fokus på miljøteknologi-aktierne og dermed på vindmølleproducenten Vestas samt ethanolenzymproducenterne Novozymes og Danisco. Cop15 strækker sig frem til den 18. december, og det ventes at udmunde i en klimaaftale, som skal begrænse det globale CO2-udslip.

SAS er aktuel med trafiktal for november. Det er forstat ventet, at de hårde tider i branchen vil være afspejlet i tallene. I oktober viste tallene fra SAS sig at være bedre end analytikernes forventninger, samtidig med at nedturen fortsætter, da passagertallet i oktober dykkede 13,5 pct. Det grimme tal var dog yielden, der dykkede 9,4 pct., hvilket var september-tal, da yielden-tallene er forsinket med en måned. Investorerne vil være opmærksomme på, om den udvikling er fortsat i november-opgørelsen.

Investerings- og ejendomsselskabet Asgaard Holding kommer med regnskab for 4. kvartal, efter at 3. kvartal bød på en nedjustering af forventningerne. Koncernen er negativt påvirket af det turbulente ejendomsmarked.

På den udenlandske scene vil en række udenlandske teknologiselskaber deltage på den såkaldte ”Global Media and Communication”-konference, som afholdes af den schweiziske investeringsbank UBS. Det amerikanske teleselskab Qwest Communications og internetselskabet Ebay er blandt andet at finde på konferencen.

..

BRANCHENYT
Læs også