Investorer afviser CO2-tvang

Private finanskæmper ejer mange af verdens største CO2-udledere. • Men løsningen er ikke at tvinge selskaber på en grøn kurs, lyder meldingen.

Pensionsfonde og investeringsselskaber sidder med nøglen til opgøret med den globale opvarmning.

Det mener klimaforkæmpere, som peger på, at pensionskasser og investeringsselskaber i langt højere grad burde tage aktiv del i klimakampen ved at tvinge selskaber, de investerer i, til at følge en mere klimavenlig kurs.

ATP forvalter omkring 300 mia. kr. på vegne af 3 mio. danske lønmodtagere. Det sikrer pensionsgiganten stor indflydelse i de selskaber, som får del i de danske pensionskroner.

Alligevel mener ATP ikke, at klimakampen skal føres ved at slå selskaber i hovedet med en CO2-kæp.

»Jeg er enig i, at vi som investor har en stor rolle at spille. Men vi har allerede stor fokus på selskabernes klimaindsats. Vores holdning er, at målet er at få diskussionen ind i bestyrelseslokalerne,« siger Bjarne Graven Larsen, fondsdirektør i ATP.

Meldingen kommer i forbindelse med, at ATP sammen med Klimakonsortiet har samlet en lang række af verdens største topledere, pensionsfonde og investeringsselskaber i København til en drøftelse af, hvordan man sikrer, at private penge finder vej til globale investeringer i klima- og energivenlige løsninger.

Klimavenlige skridt


..

BRANCHENYT
Læs også