DI advarer

DI er betænkelig ved tanken om, at politikerne skal blande sig i virksomheders chef-aflønninger.

Det vækker stor bekymring i dele af erhvervslivet, at Dansk Folkeparti åbner for, at politikerne skal blande sig i virksomheders aflønning af chefer. Uanset om det er i eksempelvis vindmølleindustrien eller andre brancher, som på forskellig vis måske kan have gavn af politiske beslutninger eller økonomiske ordninger fra det offentlige.

Direktør Tine Roed i den store erhvervsorganisation DI siger, at den slags tiltag kan ramme virksomhederne hårdt og dermed også væksten i det danske samfund.

Hun erkender dog, at der lige nu er specielle vilkår for den finansielle sektor:

»Den aktuelle situation med massiv statsstøtte til banker og faktisk statsejede banker under Finansiel Stabilitet kan kræve særlige vilkår og reguleringer. Det findes ikke tilsvarende andre steder i erhvervslivet. Der er rammevilkår i erhvervslivet, men det er jo ikke det samme som i den finansielle sektor,« siger Tine Roed.

DI-direktøren afviser, at den særlige situation i finanssektoren kan rulles ud til erhvervslivet med reguleringer af aflønning, bonus eller andet. Noget som DF's gruppeformand Kristian Thuelsen Dahl åbner for ved direkte at skyde efter Vestas' aflønning af topchef Ditlev Engel.

Tine Roed siger:

»Det afgørende er, at aflønning er et spørgsmål mellem direktion og bestyrelsen. Netop bestyrelsen ved, hvad der skal til for at tiltrække de rette kompetencer internationalt. Hvis vi får en kraftig statslig regulering på et i øvrigt frit marked er vi bekymret over, at vi ikke kan konkurrere om de mest kompetente folk til virksomhederne. Det vil hæmme væksten i Danmark.«

BRANCHENYT
Læs også