Skattevæsenet nødlidende

Skat laver flere, dyre fejl, og skattegælden risikerer at stige yderligere de kommende år på grund af drastiske omstruktureringer i hele skattevæsnets organisation, lyder den opsigtvækkende melding fra Skats topchef, Ole Kjær, efter at medarbejdere, eksperter og politikere i måneder har kritiseret forholdene i Skat, skriver politiken.dk


»Man må indse, at der det næste par år vil være flere centrale områder i Skat, som er nødlidende, og hvor opgaverne ikke løses optimalt. Især på toldområdet og på inddrivelsesområdet har vi nu og de næste par år for få medarbejdere med de rette kvalifikationer,« siger Ole Kjær.

Skat står midt i en historisk omstrukturering, der bl.a. omfatter en fusion af Skat og Skatteministeriet, en helt ny strategi for opkrævning og inddrivelse af skattekroner og langt færre ansatte. Den nye strategi kræver, at de ansatte omskoles, og det tager tid. Især når den økonomiske krise betyder, at medarbejderne holder fast i jobbet, så nye folk med de rette kvalifikationer ikke kan hentes ind.

»Konsekvensen er, at vi laver flere fejl, som vi skal bruge en masse kræfter på at genoprette. Jeg kan ikke udelukke, at nogle af disse fejl koster statskassen penge. En anden konsekvens kan være, at skattegælden stiger,« siger Ole Kjær, der dog understreger, at kvalerne er midlertidige, og at omlægningen vil give et mere effektivt Skat på lang sigt.

BRANCHENYT
Læs også