Dollaren i favoritrolle

Dollaren nød godt af den lysere tone fra den amerikanske centralbank.Euroen var tynget af endnu en nedjustering af Grækenlands rating.

Brevkasse for investorerDollaren er for alvor kommet på mode, og i løbet af torsdagen udbyggede den sin styrke takket være egen appeal og en øget berøringsangst med euroen.

En del af forklaringen på styrkelsen af dollaren skulle hentes fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, der onsdag aften dansk tid mundede ud i en renteannoncering.

Federal Reserve valgte helt på linje med forventningerne i markedet at fastholde sin toneangivende rentesats tæt ved nul, men investorerne fandt inspiration i de efterfølgende kommentarer, hvor der blev slået en lidt lysere tone an.

Mellem linjerne i de kommentarer, som centralbanken i Washington knyttede til sin renteannoncering, anede investorerne en lille opjustering af forventningerne til den økonomiske udvikling, hvilket måske ikke var den helt store overraskelse.

Siden fremlæggelsen af den uventet stærke amerikanske jobrapport i begyndelsen af december har investorerne sat næsen op efter en mere positiv retorik fra Federal Reserve, og de forventninger er ikke blevet mindre efter offentliggørelsen af gunstige tal for såvel detailsalget som industriproduktionen i USA.

Tegn på fremgang


..

BRANCHENYT
Læs også