Carlsberg opjusterer

Risiko for, at højere indtjening i årets sidste kvartal sættes over styr i 1. kvartal af 2010.

Øllene hober sig op i lagerhaller, garager og kosteskabe i Rusland. Landets distributører har i stor stil hamstret øl, før afgiftsstigningerne på 200 pct. træder i kraft fra nytår. Hamstringen er så stor, at Carlsberg kan opjustere sine forventninger til indtjeningen med 300 mio. kr. for 2009.

Det har dog ikke rykket nævneværdigt ved Carlsbergs aktiekurs, da der er tale om et »nul-sums spil«, som Carlsbergs koncerndirektør Jørn P. Jensen meget rammende kalder opjusteringen, der samtidig er en indirekte nedjustering af indtjeningen i 2010, hvor 1. kvartal må forventes at blive en sløj affære.

»Det var ventet, at Carlsberg skulle opjustere, og den stigende aktiekurs den seneste måned har også indikeret det. Forventningen blandt flere analytikere har gennem et stykke tid ligget på en driftsindtjening på ca. 9,3 mia. kr., som også svarer til den opjusterede melding fra Carlsberg. Til gengæld må man formode, at salget de første måneder af 2010 vil være præget af denne lageropbygning,« siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

Krisetendenser


..

BRANCHENYT
Læs også