Domstol aflyser strejke

En britisk domstol erklærede i går den varslede strejke blandt kabinepersonale ved British Airways ulovlig. Nyheden kom som en kæmpe lettelse for tusindvis af flyrejsende, som har planlagt rejser i dagene før og efter jul.

Den 12 dage lange strejke skulle være begyndt på tirsdag den 22. december. Det ville have ramt op mod en million mennesker, inklusive mange danskere. Domstolen gav imidlertid BA medhold i, at strejkeafstemningen teknisk set var ugyldig, fordi omkring 800 medarbejdere deltog, selvom de havde taget imod en fratrædelsesordning.

Fagforeningen Unite sagde, at den ville afholde en ny afstemning, medmindre konflikten bliver løst ved forhandlingsbordet, men det vil ikke være muligt at varsle en ny strejke før i det nye år. Det var uklart, om Unite vil appellere dommen, men de seneste dages enorme kritik kan også have fået flere BA-ansatte til at skifte mening.

Strejkevarslet er blevet mødt med enorm vrede blandt den bredere offentlighed, og nogle ansatte har rådet deres kolleger til ikke at vise sig på gaden i deres uniformer.

Dagen bragte dårlige nyheder for andre rejsende. Det skotske flyselskab Flyglobespan blev sat under administration og efterlod tusindvis strandede i lufthavne med ugyldige billetter. I Heathrow truede bagagepersonalet med at strejke, hvilket også vil ramme rejsende med British Airways.

BRANCHENYT
Læs også