Kaos for lån til andelsboliger

Banker og andre udlånere siger nu direkte nej til at yde lån til køb af andelsboliger, fordi domstolene har sået stor usikkerhed om sikkerhed for udlån på op imod 30 mia. kr.Regeringen har kendt til problemet i over et halvt år, og nu opfordrer bl.a. Finansrådet til et hasteindgreb.

Forholdene på lånemarkedet for andelsboliger er nu så kaotiske, at Finansrådet og Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF) i en fælles henvendelse til økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) opfordrer regeringen til et hasteindgreb.

Baggrunden er, at tung jura sår tvivl om sikkerhed for bl.a. bankernes udlån til flere end 100.000 andelsboligejere på omkring 30 mia. kr. Usikkerheden er så stor, at en række pengeinstitutter ifølge Finansrådet nu nægter at give lån til køb af en andelsbolig. Det samme gør mange medlemmer af Dansk Pantebrevsforening. Lånegivernes tilbageholdenhed forstærkes af, at der i øjeblikket er et rekordstort antal andelsboliger til salg, men kun få købere. Derfor sættes mange af boligerne til salg til priser langt under, hvad de er belånt for.

Finurlig bestemmelse


..

BRANCHENYT
Læs også