Aktier: USA-tal sikrer god åbning

Efter amerikansk lukketid har investorerne fået gode regnskaber fra softwaregiganten Oracle, sportsudstyrsproducenten Nike og smartphone producenten Research In Motion, hvilket gav kursløft på 4 pct., 2 pct. og 12 pct.

Det er med til at løfte stemningen efter torsdagens sure udvikling. C20-indekset lukkede torsdag 0,7 pct. lavere i 334,34, hvor Danisco og Genmab skilte sig ud fra mængden med kraftige stigninger.

- De gode regnskaber efter amerikansk lukketid redder den europæiske åbning, og vi kan få en flad åbning. Danisco er i søgelyset, og vi kan se en fordel ved profithjemtagning i Danisco efter den kraftige kursudvikling, men på den lange bane har vi fortsat en akkumuler-anbefaling på aktien, udtaler aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Danisco: Aktien lukkede torsdag 5,7 pct. højere i kurs 354. Danisco er fortsat i søgelyset efter tirsdagens uensartet regnskab. Handelsbanken sænkede torsdag sin anbefaling på Danisco til "akkumuler" fra "køb" i kølvandet af de kraftige kursstigninger. Fredag morgen sænker den schweiziske investeringsbank UBS sin anbefaling på Danisco til "sælg" fra "reducer".

Genmab: Den hårdt pressede biotekaktie steg torsdag og lukkede med en stærk fremgang på 5,5 pct. til kurs 81,8.

Danske Bank: Storbankens aktier har oplevet voldsomme udsving de seneste dage, hvilket øger opmærksomheden på Danske Bank, som torsdag lukkede 3,4 pct. lavere i kurs 115,3 efter onsdagens stigning på 6,7 pct. Nordea lukkede 1,9 pct. lavere i kurs 52,8 efter onsdagens stigning på 2,9 pct.

Vestas: Den indiske Vestas-konkurrent Suzlon har tilbagebetalt 780 mio. dollar gæld, som selskabet havde stiftet for at foretage opkøb. Det skriver Bloomberg News, som rapporterer, at det er gæld fra købet af den belgiske gearproducent Hansen Transmissions i 2006, som nu er blevet betalt tilbage. Vestas lukkede 2,1 pct. lavere i 314.

TDC: Telekoncernen TDC's bestyrelse har besluttet at udbetale 6 mia. kr. i ekstraordinært udbytte til sine aktionærer. Det sker kort inden den ordinære generalforsamling i marts, hvor der nu ikke ventes udbytteudbetaling, oplyser selskabet. TDC lukkede torsdag 0,8 pct. højere i kurs 265.

BRANCHENYT
Læs også