Bavarian venter 2010-opjustering

Tegnes der nye kontakter i biotekselskabet Bavarian, så vil det åbne muligheden for en opjustering, siger selskabets topchef.

Der er udelukkende indregnet allerede gennemført salg i bioteksselskabet Bavarian Nordics forventninger til 2010. Og det konservative skøn åbner muligheden for en opjustering, skulle ny kontrakter blive tegnet, fortæller selskabets administrerende direktør.

- Hvis vi måtte få nye kontrakter, så bliver vi nødt til at opjustere. Vi har meldt ud, som vi har, for at sige, at det er basis, og så bygger vi ovenpå derfra, siger Anders Hedegaard til RB-Børsen.

Og han anser det bestemt som en mulighed, at der kommer flere kontrakter og dermed en opjustering.

- Jeg er meget positiv. Vi har en god dialog med en række lande. Vi må så også erkende, at det tager lidt at lukke aftalerne, for der er meget bureaukrati og politik involveret. Men vi har en god dialog, og vi synes, at det ser fornuftigt ud. Vi har bare valgt en konservativ kommunikation, hvor vi først melder ud omkring det, når det er i hus, siger Anders Hedegaard.

Han konstaterer videre, at selskabets erfaring er, at det trods en positiv dialog kan tage lang tid at lukke handler. Til gengæld har selskabet en forholdsvis kort leveringstid, så aftaler lukket i andet halvår af 2010 kan nå delvist at bidrage positivt til resultatet i regnskabsåret.

For 2010 venter Bavarian Nordic en omsætning på 475 mio. kr., hvilket bunder i forventningen om, sat selskabet leverer og fakturerer 4-5 mio. doser af koppevaccinen Imvamune. Det ventes at føre til et underskud før skat på 250 mio. kr. for året.

For 2009 sænker Bavarian Nordic forventningen til omsætningen, som ventes at lande på 75 mio. kr. mod tidligere udmeldte 100-300 mio. kr. Det skyldes en periodisering af kontrakter, oplyser selskabet. For året venter Bavarian at lande i bunden af det udmeldte resultatinterval, hvilket betyder et underskud før skat på 325 mio. kr.

- Hvis vi fik leveringstilladelsen til amerikanerne i år, ville vi lande i den øvre ende, ellers ville det blive i den nedre ende. Og nu er vi så nødt til at sige, at der ikke når at blive leveret i år, og derfor skubber det ind i 2010. Det er egentlig ikke noget nyt i det, siger Anders Hedegaard.

BRANCHENYT
Læs også