Aktier: C20 falder trods små plusser i Europa

De danske aktier kan ikke følge trop med de tre store europæiske indeks, og C20-indekset åbner 0,4 pct. lavere i 333,14.

Efter torsdagens amerikanske lukketid har investorerne fået gode regnskaber fra softwaregiganten Oracle, sportsudstyrsproducenten Nike og smartphone producenten Research In Motion, hvilket gav kursløft på 4 pct., 2 pct. og 12 pct. i eftermarkedet. Bavarian dykker efter en markedsopdatering med sænkede forventninger.

- De gode regnskaber efter amerikansk lukketid hjælper den europæiske åbning. Danisco er i søgelyset, og vi kan se en fordel ved profithjemtagning i aktien efter den kraftige kursudvikling, men på den lange bane har vi fortsat en akkumuler-anbefaling på aktien, udtaler aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Danisco åbner 2,6 pct. lavere i kurs 344,75 efter torsdagens stigning på 5,7 pct. Handelsbanken sænkede torsdag sin anbefaling på Danisco til akkumuler fra køb. Fredag morgen sænker den schweiziske investeringsbank UBS sin anbefaling på Danisco til sælg fra reducer. UBS ser svaghed i Daniscos indtjeningsvækst i 2. halvår samt hæfter sig ved, at selskabet har tabt momentum i den organiske vækst i 2. kvartal.

Bavarian dykker 4,8 pct. til kurs 142. Bavarian sænker omsætningsforventningerne for 2009, hvor der nu ventes en omsætning på 75 mio. kr. Omsætningen i 2010 ventes at stige til 475 mio. kr. Bavarian venter nu et tab på 325 mio. kr. før skat i 2009, mens tabsprognosen sænkes for 2010 sænkes til 325 mio. kr. før skat. Biotekkoncernen skriver, at afvigelsen i forhold til det tidligere udmeldte interval skyldes periodisering af RFP-kontrakterne (RFP-2 og RFP-3).

TK Development, der udvikler ejendomme, aflagde regnskab for de første ni måneder af 2009/10, hvor forventningerne til årsregnskabet fastholdes. TK Development kunne for de første ni måneder præsentere en stor stigning i nettoomsætning til 1,2 mia. kr. fra 374,9 mio. for samme periode sidste år. Resultatet steg til 49,4 mio. kr. fra 41,7 mio. kr. for samme periode i fjor. TK Development stiger 2,1 pct. til kurs 24,50.

Vestas falder 1,6 pct. til kurs 309, og vindaktien fortsætter sin nedtur. Den indiske Vestas-konkurrent Suzlon har tilbagebetalt 780 mio. dollar gæld, som selskabet havde stiftet for at foretage opkøb. Det skriver Bloomberg News, som rapporterer, at det er gæld fra købet af den belgiske gearproducent Hansen Transmissions i 2006, som nu er blevet betalt tilbage.

TDC falder 4,5 pct. til kurs 253. Telekoncernen TDCs bestyrelse har besluttet at udbetale 6 mia. kr. i ekstraordinært udbytte til sine aktionærer. Det sker kort inden den ordinære generalforsamling i marts, hvor der nu ikke ventes udbytteudbetaling, oplyser selskabet.

BRANCHENYT
Læs også