Finansfokus mandag

Det er formodenligt en stille uge, som investorerne går i møde, og hovedparten af markederne har lukket både torsdag og fredag.

Sæsonmæssigt er aktiemarkederne op til årsskiftet hjulpet af øgede pensionsindbetalinger, som skal placeres, men effekten af pensionsplaceringer er udeblevet, hvor vi har set en sidelæns bevægelse i aktiemarkederne. Typisk kan den positive sæsoneffekt også ses i januar, men spørgsmålet er, om også januars udvikling vil blive kvalt i bekymringer og udrulning af nye bobler, eller om investorerne har set det værste.

Et af de helt store spørgsmål er udviklingen i arbejdsmarkedet, hvor der på begge sider af Atlanten er høje arbejdsløshedstal, hvilket måske lægger yderligere pres på forbrugerne som dermed hæmmer økonomiernes vækstmuligheder. Forbrugerne er nøglen til vækst og yderligere svækkelse af forbrugerne betyder, at det spæde opsving ikke har styrke til at bide sig fast.

Amerikanske Walgreen, som lidt kan sammenlignes med apotekerne og Matas herhjemme, er aktuel med sit regnskab for første kvartal. Kæden er landsdækkende og rummer over 7600 butikker fordelt over halvtreds amerikanske stater. Helårsregnskabet kom ud bedre end ventet, og de månedlige opgørelser over salget har efterfølgende vist en stærk udvikling, hvilket øger troen på en solid regnskabspræsentation. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne en EPS-indtjening på 49 cent pr. aktie, samt en omsætning på 16,24 mia. dollar.

Pantebrevs- og ejendomsselskabet Luxor kommer med helårsregnskab, men overraskelserne må antages at være minimale, efter at selskabet hævede forventningerne til 2009 den 27. november, hvor der nu ventes et mindre underskud end tidligere annonceret. Det skete efter en foreløbig gennemgang af årsregnskabet. Luxor venter nu et tab på 83 mio. kr. før skat mod tidligere ventet tab på 125-145 mio. kr. i 2009.

Den medieombruste underholdningskoncern Parken Sport & Entertainment holder ekstraordinær generalforsamling om en kapitalforhøjelse. Selskabet har været centrum for meget opmærksomhed efter, at koncernen den 20. november sænkede forventninger til helåret grundet store tab og nedskrivninger. Underholdningskoncernen venter et tab på 255 mio. kr. før renteswaps og skat i helåret 2009/10.
..

BRANCHENYT
Læs også