Aktier: Genmab fortsatte optur

Genmab fortsatte fredag de seneste dages optur. C20 indekset endte 0,01 pct. lavere i 334,29.

Blandt sidepapirerne levede TK Development højt på sit halvårsregnskab, mens Per Aarsleff faldt efter årsregnskabet.

- Det var en stille fredag, men Triple Witching (simultan udløb af aktie- og aktieindeks optioner og future, red.) var dog med til at holde en hånd under aktiviteten. Genmab har været godt kørende, og investorerne benytter måske det lave kursniveau til at samle lidt op i Genmab-aktien, mens Carlsberg var præget af den politiske uro i Rusland, udtalt aktiechef Ole Kjær Jensen fra Sydbank til RB-Børsen.

Genmab lukkede 5,5 pct. højere i kurs 86,8 efter torsdagens stigning på 5,5 pct. Der er ingen selskabsspecifikke nyheder fra Genmab, hvor investorerne afventer meldingerne om salget af Arzerra i USA. Arzerra blev sidste i oktober godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA til behandling af visse patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL).

D/S Norden vekslede tab til et lille plus på 0,1 pct. til kurs 203,75. Tørlastrederiet indgik den hidtil længste og største lastekontrakt i skibssegmentet Handysize. Selskabet indgik ligeledes en langsigtet aftale for Handymax. Handysize-aftalen er 15-årig, og omfatter transport af op til 12 mio. ton last, som vil medføre cirka 30 årlige afskibninger over Atlanten. Desuden har Norden i Handymax indgået en 11-årig aftale om sejlads af over 6 mio. tons gods fordelt på cirka 2.200 skibsdage. Afskibningerne starter i 2010.

Carlsberg faldt 1,5 pct. til kurs 384. I længere tid har rygterne om et forbud af ølsalg fra kiosker i Rusland floreret. Det blev bekræftet, at Dumaen nu har fået forslaget tilsendt. Forslaget er et yderligere tiltag for at begrænse alkoholforbruget i Rusland. Swedbank sænkede anbefalingen på Carlsberg til "neutral" fra "køb".

Danisco lukkede 2,3 pct. lavere i kurs 346 efter torsdagens stigning på 5,7 pct. Fredag sænkede den schweiziske investeringsbank UBS sin anbefaling på Danisco til "sælg" fra "reducer". UBS ser svaghed i Daniscos indtjeningsvækst i 2. halvår og hæfter sig ved, at selskabet har tabt momentum i den organiske vækst i andet kvartal.

Entreprenøren Per Aarsleff har aflagt regnskab for helåret, hvor overskuddet lå lidt over koncernens forventninger. Overskud faldt til 208 mio. kr. fra 280 mio. kr. Per Aarsleff venter yderligere fald i overskuddet til 140 mio. kr. før skat for 2009/2010. Aktien lukkede 2,0 pct. lavere i kurs 581.

Bavarian dykkede 6,7 pct. til kurs 139. Bavarian sænkede omsætningsforventningerne for 2009, hvor der nu ventes en omsætning på 75 mio. kr. fra tidligere 100-300 mio., mens tabprognosen ventes at ligge i den høje ende af tidligere interval for 2009.

TK Development steg 8,3 pct. til kurs 26. TK Development aflagde regnskab for de første ni måneder af 2009/10, hvor resultatforventningerne til årsregnskabet blev nedjusteret, hvilket dog tidligere var indikeret.

Amagerbanken endte med et kursfald på 9,7 pct. til kurs 51. Amagerbanken har indgået en aftale med Økonomi- og Erhvervsministeriet om et statsligt kapitalindskud i form af hybrid kernekapital.

BRANCHENYT
Læs også