Obligationer: Stille dag gav små plusser

Det blev til små obligationskursstigninger på en stille fredag, hvor en lille positiv overraskelse i den tyske Ifo-erhvervstillid ikke fik den store betydning.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede fredag 0,13 point højere i kurs 104,54 med en effektiv rente på 3,44 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-38'erne 0,10 point højere i kurs 93,45 med en effektiv rente på 4,64 pct.

- Det var en stille fredag på obligationsmarkedet, hvor investorerne slappede af efter en uge med fed-rentemøde og regionale amerikanske erhvervstillidstal. Tidligere fredag blev den tyske ifo-erhvervstillid for Tyskland offentliggjort, men den var stort set som ventet, og det havde derfor ingen betydning for udviklingen på markedet. Grækenlands uløste økonomiske problemer spøgte fortsat en smule i kulissen, sagde senioranalytiker i Nordea Anders Matzen til RB-Børsen.

Fredag formiddag overraskede den tyske Ifo-erhvervstillid for december. Tallet viste 94,7, og det var lidt bedre end analytikernes forventninger, som lød på 94,5. I november var Ifo-erhvervstilliden 93,9.

- Tallet afslutter en positiv årsafslutning på et ellers forfærdelig år. Selvfølgelig halter den underliggende økonomi bagefter, men Ifo's tre-måneders glidende gennemsnit signalerer gode nyheder for industriproduktionen i månederne fremover, udtalte økonom hos ING Groep Carsten Brzeski til Bloomberg News.

Det britiske GfK forbrugertillidstal faldt skuffende for anden måned i træk til minus 19 i december fra minus 17 i november. Analytikerne havde ellers håbet på en fremgang til minus 15.

Euro-landenes handelsbalance for oktober steg til 8,8 mia. euro fra 3,7 mia. euro i september. Der var ventet et overskud på 5,8 mia. euro. Tallene kommer dog, efter at oktobers handelsbalancetal for blandt andet Tyskland er blevet offentliggjort.

Den amerikanske dollar er i de seneste to uger blevet styrket betragteligt, og fredag var ingen undtagelse. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,4277 dollar. Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 8/32 point lavere i kurs 98 28/32 med en effektiv rente på 3,51 pct.

BRANCHENYT
Læs også