GM på vej til at lukke Saab

Lukning uundgåelig efter at GM's seneste forsøg på at sælge sit svenske datterselskab er brudt sammen.

Savannah General Motors gør klar til at lukke Saab, efter at endnu et forsøg på at sælge det tabsgivende svenske datterselskab med hovedkvarter i Trollhättan er brudt sammen.

I en erklæring fra GM hedder det, at man var langt fremme i forhandlinger med hollandske Spyker Cars, der producerer kostbare sportsvogne. Det viste sig imidlertid under intensive forhandlinger, at der var en række problemer, som ikke kunne løses inden den 1. januar, der var sat som tidsfrist.

Det er kun et par dage siden, at GM's nye bestyrelsesformand og adm. direktør, Ed Whitacre, fastslog, at Saab ville blive lukket, hvis der ikke var indgået en aftale om salg ved månedens slutning. Den tidsfrist synes at være urokkelig.

»Vi beklager, at vi ikke var i stand til at afslutte aftalen med Spyker Cars. Vi vil arbejde tæt sammen med Saaborganisationen for at afvikle forretningen på en fornuftig og ansvarlig facon,« hed det i en erklæring fra GM's europæiske chef, Nick Reilly.

Det tilføjes, at Saab vil opfylde alle garantier og stadig yde service og levere reservedele til Saab-ejere. Det understreges samtidig, at der ikke er tale om nogen konkurs, skønt Saab er i betalingsstandsning. Alle kreditorer skulle således blive betalt i fuldt omfang.

Vendte på en tallerken


..

BRANCHENYT
Læs også