»Vi har ikke ændret politik«

Realkreditselskaberne afviser at have ændret kreditpolitik. • Dagens problemhuse er de samme som for 10 år siden, og det er ikke blevet sværere at få dem finansieret.

Realkreditselskaberne afviser at have strammet udlånspolitikken over for huse i de tyndt befolkede områder i landet. Men erkender, at de mere specielle huse falder mere i pris, når tiderne er så dårlige og handlen så lille som nu.

Totalkredit, Nykredit og Realkredit Danmark har alle tre afvist at finansiere salgsprisen på 2 mio. kr. for Målebakkevej 66 i landsbyen Måle nord for Kerteminde. Det er sket med henvisning til, at huset er liebhaveri og derfor appellerer til en mindre købergruppe.

Ejendomsmægler Søren Lilienhoff, der har specialiseret sig i liebhaverhuse, siger, at kreditforeningerne under boligkrisen har gjort det markant sværere at låne til de mere specielle huse.

»De kan bedst lide, at huset er normalt indrettet i et almindeligt villakvarter. Så snart det er mere specielt, sænker de straks vurderingen. Uanset hvor let eller svært huset er at sælge,« pointerer Søren Lilienhoff.

»Samme problemhuse«


..

BRANCHENYT
Læs også