Stemplet som liebhaveri

Boligsalg Realkreditten afviser at have strammet udlånspolitikken over for de specielle huse langt fra alfarvej. Men tre selskaber har sagt nej til at finansiere salget af en renoveret fynsk skole med den begrundelse, at der er tale om liebhaveri.

Køberne var begejstrede, da kunstnerparret på Målebakkevej satte deres bolig til salg. Huset på halvøen den fynske Hindsholm er ikke bare stort. Boligen er skabt i landsbyskolens gamle gymnastiksal og vrimler med plankegulve, skæve lysindfald og mosaikvægge.

Alligevel har foreløbig har tre realkreditselskaber sagt nej til at finansiere salgsprisen på 2 mio. kr.

Begrundelsen har i hvert tilfælde været, at der er tale om liebhaveri. Huset er for specielt til, at man tør regne med at kunne sælge det videre i en fart, hvis det skulle blive nødvendigt. Og at det ligger langt ude på landet, gør ikke sagen bedre. Ingen af selskaberne har været ude at syne huset, efter det er sat til salg.

»Det er trist, at kreditforeningerne ikke kan se mulighederne i vores hus, men kun at det er anderledes. Jeg kommer fra en verden, hvor det er unikt at være anderledes, men her kommer det til at lyde som et skældsord, hvis man ikke kommer fra et parcelhus i en forstad,« siger Joakim Holmer.

Byens gamle skole


..

BRANCHENYT
Læs også