Ifo-indekset spredte lidt glæde

Signalerne fra det tyske Ifo-indeks kan love godt for det kommende år.Flere af teknologiaktierne kom på mode fredag grundet nyt fra New York.

Fredag rundede Ifo-instituttet i München årets serie af indikatorer af med et, som lover godt for det kommende år, for ikke nok med at indikatoren steg mere end ventet, så landede den også på det højeste niveau i 17 måneder.

Hver måned laver Ifo-tænketanken en undersøgelse, der bygger på besvarelser fra 7.000 tyske virksomheder vedrørende deres forventninger til den økonomiske udvikling samt deres holdning til den aktuelle situation. Og i december-versionen blev den overordnede ifo-indikator opgjort til 94,7 mod 93,9 i november, mens analytikerne kun havde kalkuleret med en fremgang til 94,5.

Længere nede i opgørelsen kunne investorerne se, at forventningsdelen i indikatoren var steget til 99,1 i december fra 98,9 måneden forinden, hvorimod der kun var ventet en stigning til 99,0.

Når det handler om holdningen til den aktuelle økonomiske situation, havde de adspurgte virksomhedsledere også skruet op for optimismen, så indikatorens niveau blev 90,5 mod 89,1 i november, hvilket ligeledes var mere end ventet.

Investorerne var ikke længe om fortolkningen af indikatorerne, der blev taget som udtryk for, at de tyske virksomheder har forventninger om bedre tider, og det stemmer fint overens med den generelle opfattelse i markederne om, at det kommende år vil byde på øget vækst i økonomierne.

En anelse malurt i bægret


..

BRANCHENYT
Læs også