Rekordstor prisstigning på minkskind

Prisen på minkskind steg med rekordagtige 36 pct. på Kopenhagen Furs halvanden dage lange decemberauktion i forhold til priserne i september. 1,4 mio. minkskind fik nye ejere.

Det kinesiske marked er turboen i pelssalget. På den seneste auktion var 240 kunder af 300 fra Kina. Det kinesiske detailmarked oplever en meget stor efterspørgsel på pelsvarer fremstillet af højkvalitetsskind, oplyser Kopenhagen Fur.

»Vi etablerede os for snart 20 år siden i Kina, og vi har igennem årene arbejdet målrettet på at gøre Kopenhagen Fur kendt som det største internationale pelsauktionshus med den bedste skindkvalitet,« siger Torben Nielsen, adm. direktør for Kopenhagen Fur.

Selskabet har tilbudt uddannelse i skindkendskab til kinesiske detailsælgere og oprettet et designstudio i samarbejde med Kinas førende universitet, Tsinghua University.»Kopenhagen Fur har det suverænt bedste minkudbud på verdensplan, og det er selvfølgelig med til at få hundredvis at kinesere til tage den lange vej til Danmark for at få fingre i disse skind,« siger Torben Nielsen.

Gennemsnitsprisen på mink blev på 283 kr., og auktionsomsætningen nåede 301 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også