Vestas slået tilbage til start

Flere af de største selskaber på Fondsbørsen har haft kurssucces i 2009. Det gælder ikke Vestas. I dag er aktieprisen som ved årets begyndelse.

Efter massive kursfald i 2008 er de 20 mest handlede aktier på Fondsbørsen vendt stærkt tilbage i 2009. Bare ikke Vestas, der kursmæssigt står til at ende året, som det begyndte.

I går dykkede Vestas-aktien igen og kom dermed under 304 kr., som var kursen ved udgangen af 2008.

En hændelse, som investerings- og kommunikationsdirektør i Vestas, Peter Wenzel Kruse, afviser at forholde sig til.

»Vi kommenterer aldrig på kursen, og det gør vi heller ikke i dag,« siger Vestasdirektøren.

På spørgsmålet om, hvad han vil tænke tilbage på, når nytårsklokkerne markerer 2010, lyder det:»Hvad skal jeg sige? Det har været et spændende år. Klimatopmødet i København viser, at det, som vi laver, er på alle folks dagsorden. Det er super. Men vi kan også se - og det sagde vi allerede i november sidste år - at kreditkrisen sætter sit spor på vores industri. Men vi er kommet for at blive. Det er vel det, der i store tal skal siges om 2009,« siger Peter Wenzel Kruse.

Når det gælder store tal, afslører et kig på fondsbørsens kurslister, at mens Vestas er slået tilbage til start, har selskaber som NKT, Carlsberg og Danske Bank indkasseret trecifrede kursstigninger fulgt af FLSmidth og Sydbank, som næsten har fordoblet markedsværdien i det forgangne år.

At kursfesten ikke er smittet af på fondsbørsens mest handlede selskab, kommer ikke bag på Jyske Bank.

Investorerne er skuffede


..

BRANCHENYT
Læs også