175 mio. kr. retur til varmekunder

Kunderne hos en lang række varmeværker i Region Midtjylland kan se frem til at lune sig på andet end varmen fra varmeapparaterne.

En gennemgang af en del af regnskaberne viser nemlig, at kunderne har betalt for meget for varmen hos mere end 50 værker i regionen. Det skriver Dansk Fjernvarme, der er brancheorganisation for varmeværkerne, i en pressemeddelelse.

»Det er beklageligt, for der skal ikke være fejl i regnskaberne fra fjernvarmeværker,« siger direktør Jørgen G. Jørgensen fra brancheorganisationen.

Fejlene betyder, at de 50 værker skal betale 175 mio. kr. tilbage til forbrugerne. Det svarer til 3.000 kr. pr. forbruger.

Det er Energitilsynet, der har gennemgået nogle af Dansk Fjernvarmes medlemmers regnskaber gennem flere år. Varmeværkerne har ifølge brancheorganisationen ikke fusket med regningerne eller sat de ekstra varmepenge til side.

Tilsynet vil gennemgå alle ca. 450 varmeværker i Region Midtjyllands regnskaber i de kommende fem år.

I mellemtiden vil Dansk Fjernvarme forsøge at rette op på fejlene internt. Det sker blandt andet ved at tilbyde medlemmerne kurser og information om regnskaber.

BRANCHENYT
Læs også