Julehandlen halter sig igennem

Julegaverne bliver mindre i år, og masser af varer er allerede på tilbud, men håbet om uændret julesalg er væk. Omsætningen op til jul er faldet med mere end 3 pct. i forhold til sidste år.

Butikkerne har lokket med tilbud og rabatter som aldrig tidligere. Men det har ikke fået julehandlen til at lette. Tværtimod ligger omsætningen underdrejet, og for andet år i træk vil gaverne under de danske juletræer blive færre og mindre.

En helt ny prognose fra Dansk Detail - gennemført tre dage før - jul viser, at butikkerne i gennemsnit ligger 3,5 pct. bagefter i forhold til sidste år. Mere end halvdelen af alle butikker har solgt mindre, og hver fjerde forretning har mistet mere end 6 pct. i omsætning.

»Undersøgelsen viser entydigt, at julehandlen er faldet. Det kommer desværre ikke som en overraskelse, for i hele 2009 har omsætningen været under pres,« siger Jens Birkeholm, direktør i Dansk Detail, som især har tøj- og skobutikker blandt medlemmerne.

Også Dansk Erhverv konstaterer, at julehandlen bliver svagere end i 2008, da omsætningen også faldt.

»Der er ingen tvivl. Selvom man i detailhandlen har en lys og positiv indstilling, så lyder meldingerne, at omsætningen falder mærkbart,« konstaterer Jens Brendstrup, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Fald på 300 mio. kr.


..

BRANCHENYT
Læs også