Lukkede uensartet efter lav aktivitet

Det danske obligationsmarked lukkede mandag uensartet, mens de europæiske aktiemarkeder ved dansk lukketid lå med pæne stigninger.

Aktiviteten var meget lav, idet mange af markedsdeltagerne allerede er gået på juleferie samtidig med, at de makroøkonomiske offentliggørelser er på et minimum i denne uge. Statsobligationerne lukkede med fald grundet den øgede risikoappetit, mens realkreditobligationerne stort set ikke bevægede sig i løbet af mandagen.

Danmarks Statistik offentliggjorde mandag tal for forbrugertilliden, som viste en overraskende forværring til minus 3,6 i december sammenlignet med minus 2,4 i november. Analytikerne havde ventet en forbedring til minus 1,5 i december. Forværringen i december blev tilskrevet sæsonmæssige effekter, og renset for dette var der faktisk tale om en forbedring til minus 1,5.

Der kom også lidt nyt for den kinesiske økonomi, idet regeringen mandag morgen forudså, at BNP-væksten vil stige 8 pct. i 2010 til trods for den skrøbelige globale økonomi. Derudover ventes den kinesiske industriproduktion at stige 11 pct. i 2010. Det viste et notat fra den kinesiske regering mandag morgen. Notatet var underskrevet af industriminister Li Yizhong.

Den Europæiske Centralbank vil ikke gennemføre nogen redningsaktion for medlemslande med store gældsposter såsom Grækenland. Det må landets egen regering selv reparere. Det har ECB-medlemmet Ewald Nowotny udtalt i weekenden. ECB har intet mandat til at tage hensyn til situationen i et specifikt land, og specielt ikke når det gælder de offentlige finanser, sagde Nowotny.

Avisen Wall Street Journal skrev mandag i en artikel, at den amerikanske økonomi går mod en langt stærkere afslutning på året, end hvad de fleste økonomer havde regnet med for blot få måneder siden. Den økonomiske vækst har siden oktober været langt stærkere end ventet. Avisen henviste til flere økonomer og finanshuse og skrev desuden, at prognoserne for 4. kvartal er blevet oprevideret kraftigt på det seneste.

BRANCHENYT
Læs også