Nye teknologier sætter din privacy under hårdt pres

Det privacy-pres, som Facebook har ført med sig, er det rene vand i forhold til det, der venter lige rundt om hjørnet, mener forsker.

Foto: Colourbox

Computerworld News Service: Forsker ved Carnegie University (CMU) Tom Mitchell mener, at privacy-problemer "på et niveau, verden aldrig tidligere har set magen til" forhindrer real-time dataanalyse, der ellers ville kunne løse problemer med både sygdomme, trafik og menneskelig adfærd.

Tom Mitchell fortæller om sine ideer i en klumme i fredagens udgave af magasinet Science.

Det er klart at begrebet privacy får stadigt større opmærksomhed i en online-verden som vores, hvilket den seneste sag om Facebooks privacy-indstillinger også demonstrerer. På samme måde har mobil-marketing nu fået privacy-forkæmpernes bevågenhed.

Tom Mitchell, der er leder af afdelingen for maskinel indlæring under CMU datalogi, siger, at privacy vil give anledning til flere bekymringer nu, hvor de data-mining teknikker, der hidtil først og fremmest er blevet brugt til videnskabelige og finansielle analyser, i stadigt højere grad benyttes i forhold til personlige aktiviteter.

Kan overvåge smartphones

..

BRANCHENYT
Læs også