Aktier: Pæn fremgang under lav volume

Juleferie og lav aktivitet har sat sit præg på handelsvolumen på de europæiske fondsbørser tirsdag, hvor en positiv udvikling har bidt sig fast.

Investorerne afventer nu eftermiddagens amerikanske nøgletal, men den endelige opgørelse for den amerikanske BNP-vækst i tredje kvartal er netop blevet præsenteret, hvilket viste en lidt skuffende nedrevidering til en vækst på 2,2 pct.

Det britiske FTSE 100 indeks stiger 0,8 pct. til 5.335, mens det tyske DAX 30 indeks stiger 0,1 pct. til 5.938. Det franske CAC40 indeks ligger 0,5 pct. højere i 3.891.

- Eftersom vi ikke har fået svage tal fra økonomien, er markedet forsat selvsikkert, og investorerne fokuserer på ideen om at den globale vækst vil være god. Selskaber med tilknytning til den økonomiske cyklus kan drage fordel af dette og alt er på plads til at markedet kan stige en smule mere, siger aktiestrateg Guillaume Duchesne fra Fortis Private Banking til Bloomberg News.

Den tyske mikrochipproducent Infineon løftes 3,5 pct. til 5,3 euro, efter at selskabet har opjusteret forventningerne til sit forskudte første kvartal. Infineon venter nu en omsætningsvækst på 6-9 pct. sammenlignet med fjerde kvartal året forinden. Den tidligere prognose lød på en uensartet udvikling i omsætningen.

Den franske bilproducent Renault stiger 2,7 pct. til 35,6 euro. Renault ejer 44 pct. af Nissan Motor, der sammen med Toyata stod for den største produktionsvækst blandt de japanske bilproducenter, efter at regeringstiltag øgede efterspørgslen.

Grækenlands største bank, National Bank of Greece, leder an i en solid græsk kursvækst, og banken stiger 6,6 pct. til 5,2 euro, efter at landets kreditvurdering blev sænket mindre end frygtet. Yderligere blev National Bank of Greece sammen med DnB Nor og Societe Generale tilføjet til Bank of America - Merrill Lynchs liste over mest fortrukne aktier.

Den schweiziske finanskoncern Julius Baer stiger 2,3 pct. til 34,1 euro, efter at finanshuset Goldman Sachs har indledt sin dækning af aktien med en "conviction-buy" anbefaling.

Den britiske oliegigant Royal Dutch Shell løftes 2,4 pct. til 1.811 pence, efter at olieorganisationen OPEC besluttede at holde produktionen uændret.

De britiske boligbyggere Barratt Developments og Taylor Wimpey stiger henholdsvis 2 og 3,6 pct., efter at Goldman Sachs har hævet sin anbefaling på begge fra "neutral" til "køb".

BRANCHENYT
Læs også