Finansfokus - onsdag

Oversigt for de vigtigste finansbegivenheder onsdag den 23. december:

Investorerne i Danske Bank kan onsdag kigge mod Irland, hvor bankens konkurrent til de irske aktiviteter Allied Irish Bank onsdag holder en ekstraordinær generalforsamling.

Investorerne i Allied Irish Banks skal blandt andet stemme omkring deltagelsen i det nationale økonomiske hjælpeprogram NAMA, hvori Danske Bank i øvrigt ikke medvirker med sine irske aktiviteter. Deltagelsen i hjælpeprogrammet ventes første at være endeligt afsluttet i juli 2010. Derudover vil banken præsentere det seneste overblik over udlån til ejendomme og andre entreprenørvirksomheder.

På makrosiden offentliggør Bank of England referatet fra det seneste rentemøde den 10. december, hvor renten på de nuværende 0,5 pct. og opkøbsprogrammet på 200 mia. pund blev fastholdt. Centralbankmedlemmerne har indikeret, at der tidligst vil komme et skift i pengepolitikken til februar næste år.

I Frankrig offentliggøres privatforbruget for november, som ventes at vise en fremgang på 0,5 pct. sammenlignet med en fremgang på 1,1 pct. i oktober. På årsbasis ventes privatforbruget at vise en stigning på 3,3 pct. i november.

På den anden side af Atlanten kommer der tal for privatforbruget i november, hvor økonomerne venter en fremgang på 0,7 pct. sammenlignet med en fremgang på 0,7 pct. i oktober. Der kommer også tal for indkomsterne, som ventes at være steget med 0,5 pct. i november sammenlignet med en stigning på 0,2 pct. måneden forinden.

Der kommer også tal for det amerikanske boligmarked ved salget af nye boliger, som ventes at være steget med 1,7 pct. til 438.000 enheder i november sammenlignet med en stigning på 6,2 pct. måneden forinden.

Den endelige opgørelse for den amerikanske forbrugertillid fra University of Michigan offentliggøres for december og ventes at vise en marginal fremgang til 73,8 sammenlignet med 73,4 i den forrige opgørelse.

Afsluttende er det værd at bemærke, at aktiemarkederne i Japan holder lukket grundet Kejserens fødselsdag, hvilket normalt plejer at tage en stor del af aktiviteten ud i den asiatiske handel.
..

BRANCHENYT
Læs også