K: Forbyd fagforeningsdiskrimination

Konservative vil gøre det strafbart at diskriminere under en ansættelse på grund af fagforeningsforhold - på lige fod med handicap, religiøs overbevisning eller seksuel orientering. Kristelig Fagforening jubler.

De konservative vil gøre det lige så ulovligt at forskelsbehandle på grund af fagforeningsforhold, som hvis det sker på grund af alder, hudfarve, seksuel orientering eller religion.

Formand for Folketingets arbejdsmarkedsudvalg og konservativ arbejdsmarkedsordfører Knud Kristensen vil derfor have ”fagforeningsforhold” skrevet ind i forskelsbehandlingsloven.

»Der skal være frihed på det danske arbejdsmarked, så den enkelte har frihed til at organisere sig, som han eller hun vil. Det eneste, vi nu mangler i forskelsbehandlingsloven, er frihed til at vælge organisering,« anfører Knud Kristensen, der ikke mener, at de nuværende regler og love i tilstrækkelig grad beskytter lønmodtagere mod at blive diskrimineret ude på arbejdspladserne, hvis de ikke er med i ”den rigtige” fagforening.

God nytårsgave


..

BRANCHENYT
Læs også