Retsopgør med fokus på skattesnyd og svindel

En ejendomsmatadors ekskone blev dømt til at betale 24 mio. kr. tilbage til konkursbo.

Retsopgøret med arkitekterne bag Det Store Ejendomsspil kommer i vid udstrækning til at handle om, hvorvidt de involverede har taget af kassen og snydt i skat.

Udover Skats foreløbig opgørelse over, at ejendomsspillerne hidtil har ”glemt” at betale skat af 417 mio. kr., har kuratorerne i de mange konkursboer gjort politiet opmærksom på flere tilfælde, hvor ejendomsspillerne har lænset både statskassen og deres 850 selskaber for store formuer.

Det gælder blandt andre Sandgårdens Martin Klüts og Centerplans Carsten Leveau, som venter på, hvordan bagmandspolitiet og de lokale politikredse håndterer kuratorernes anmeldelser.

Når en direktør misbruger sin stilling til at trække penge ud af firmaet for næsen af kreditorerne, kan der være tale om skyldnersvig. Og de sager straffes dels hårdere og er dels lettere at føre og dokumentere end de sager, hvor politiet eventuelt skal dokumentere, at en ejendomshandler har bedraget en bank for at få udbetalt 100 mio. kr. til at belåne et værdiløst pantebrev.

En forløber for de mange sager, der uundgåeligt vil komme de næste år, fandt sted tidligere i år ved Retten i Lyngby, hvor ejendomsmatadoren Martin Klüts' ekskone blev dømt til at betale 24 mio. kr. tilbage til eksmandens konkursbo.

Dermed lykkedes det domstolen at afslutte sagen hurtigere end Københavns Politi, der allerede fik en anmeldelse om sagen i august sidste år.

Kuratorerne gjorde arrest


..

BRANCHENYT
Læs også