Ejendomsspillere levede i sus og dus

opgør Banker og realkreditselskaber har tabt 10 mia. kr. på Det Store Ejendomsspil. En foreløbig opgørelse fra Skat afslører, at ejendomsspillere skylder 417 mio. kr. i skat.

Tre år i den økonomiske overhalingsbane blev det til for et netværk bestående af omkring 50 ejendomshandlere.

Fra 2004 og frem til 2007 nød de det søde liv med hurtige biler, mondæne villaer, dyre ombygninger, safarirejser og sommerhuse i Sydeuropa, hvoraf det meste blev betalt med lånte penge skabt gennem luftige ejendomshandler.

Om de nogensinde selv kan betale regningen for livet på 1. klasse, er tvivlsomt. Alene banker og realkreditselskaber har tabt omkring 10 mia. kr. på at finansiere netværkets mange ejendomshandler, og Skat har foreløbig vurderet, at ejendomsspillerne har betalt 417 mio. kr. for lidt i skat.

Begge tal vil formentlig vokse, og den danske finanssektors manglende evne til at gennemskue sammenhængen i det store pantebrevscirkus er af Ligningsrådets tidligere formand, Ole Bjørn, allerede blevet kåret til dette årtusindes største økonomiske skandale.

Morgenavisen JyllandsPosten øjnede krisen allerede den 31. oktober 2007, da flere eksperter på baggrund af avisens gennemgang af flere end 1.000 ejendomshandler slog fast, at Danmark stod over for en ny bankkrise. Artikelserien blev døbt ”Det Store Ejendomsspil” og præsenterede 10 spillere, som alle havde opbygget store formuer gennem uigennemsigtige byttehandler finansieret i bl.a. Roskilde Bank, Bonusbanken, Ebh Bank, Løkken Sparekasse, Fionia Bank, Forstædernes Bank og BRFkredit.

Skat har siden fulgt op på artiklerne og har oprettet en særlig indsatsgruppe, som også er døbt ”Det Store Ejendomsspil”.

Mindst 8.000 handler


..

BRANCHENYT
Læs også