»Der er et sammenhold, så du tror, det er løgn«

De er solbrændte og lette til bens. Kalenderen er fyldt med gøremål, og de har altid nogen at snakke med her i golfklubben ved Middelhavet, hvor de kommer adskillige gange om ugen for at vende verdenssituationen over en rask tur på golfbanen - og bagefter måske over en god frokost.

De er er også danske pensionister med fast bopæl på Solkysten, de tre gråhårede mænd, som denne solrige novemberdag sidder omkring bordet i Guandalmina Golf, der med en gudeskøn beliggenhed ved Middelhavet nær den mondæne kystby Port Banus er en af de magneter, der tiltrækker især udlandsdanskere i den øvre ende af aldersskalaen. Mennesker, der har gode penge på lommen efter et langt og aktivt arbejdsliv.

I Guandalmina Golf kommer en stor gruppe udlandsdanskere for at spille golf eller bridge i en af de talrige småklubber, der er dannet i golfklubbens regi alt efter interesse og særpræg. Som at man f.eks. er dansker og gerne vil hygge sig med ligesindede. De fleste udlandsdanskere i området bevarer en tæt tilknytning til Danmark med bl.a. en fritidsbolig i Danmark.

Det gælder f.eks. den 64-årige Tonny Haahr, som kommer fra Vestjylland og sammen med sin kone Alma har været en hyppig gæst i det sydspanske de seneste 20 år. Han er sammen med sin bror Hans Henning Haahr grundlægger og tidligere indehaver af HTH-køkkenet, som han solgte i 1983, hvorefter han drev flere virksomheder. For et par år siden pensionerede han sig selv til det gode liv i Estepona, hvor han og Alma har en lejlighed med udsigt til Middelhavet - og til den udvikling, som Costa del Sol har gennemgået de seneste to årtier. Den er markant og blandt andet drevet af en høj koncentration af golfklubber.

Kender fordommene


..

BRANCHENYT
Læs også