Sparekasse opgiver belejring

Morsø Sparekasse vil af med sine aktier i Morsø Bank.

Morsø Sparekasse opgiver mange års belejring af Morsø Bank. Sparekassens store andel af aktier i den børsnoterede bank belaster pengeinstituttets regnskab så meget, at man forsøger at få solgt aktierne inden årsskiftet, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten.

Køberen er Morsø Sparekasse Fonden, som har søgt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om lov til at købe sparekassens kontroversielle aktiepost. Styrelsen har i forvejen et kritisk øje til fonden, som i 2008 købte en stor portion bankaktier uden at spørge om lov hos fondsmyndigheden, og det har ikke været muligt at få oplyst, om fonden denne gang har fået lov til at hjælpe sparekassen af med de besværlige aktier.

Hverken sparekassens direktør Jørn Balch eller bestyrelsesformand Peter Jessen Hansen vil kommentere avisens oplysninger. Peter Jessen Hansen er også formand for sparekassefonden og har netop annonceret, at man regner med at ansætte Jørn Balch, når han går på pension til foråret. Heller ikke med de kasketter på ønsker de at udtale sig.

Under hårdt pres


..

BRANCHENYT
Læs også