Vi blev 150 mia. rigere i 2009

Danskernes private pengeformue er steget med 150 mia. kr. i år. Dermed er en stor del af finanskrisens værditab atter reddet. Resten kan indhentes i 2010, spår ekspert.

Danskerne er blevet en hel del rigere i løbet af 2009. Faktisk så meget rigere, at det snart ikke er til at spore effekterne af finanskrisen på de privates opsparing i værdipapirer.

Helt præcist er husholdningernes finansielle formue steget med 150 mia. kr. i løbet af året, og dermed er de tilbage til niveauet ved begyndelsen af 2008, viser en opgørelse fra Nordea.

Det skyldes hovedsageligt, at 2009 har været et stærkt investeringsår, hvor det danske aktieindeks C20 er steget 36 pct.

»Vi ser nu, at formuerne er ved at indhente det tabte. Der mangler nu blot 100 mia. kr. fra toppen, og det er bestemt inden for rækkevidde i 2010. Det svarer til, at værdierne skal stige 4 pct., og det kan vi sagtens nå, hvis estimaterne til aktiemarkederne holder,« siger senioranalytiker Troels Theill Eriksen fra Nordea Markets.

Danskernes finansielle formue toppede i løbet af 2007 på 2.642 mia. kr.

»De fleste danskere har været med på de finansielle markeder under finanskrisen, og det sidste års optur kan bestemt mærkes,« siger seniorøkonom Jacob Graven fra Sydbank.

Kul på økonomien


..

BRANCHENYT
Læs også