Aktier: Novo investorerne i vente position

Det er ganske små fald, der onsdag morgen er ventet på de store europæiske fondsbørser.

Samtidig ventes handlen fortsat at være præget af lav aktivitet, hvilket er kutyme på årets sidste handelsdag. Novo Nordisk får ekstra opmærksomhed efter at investorerne igen er sat i vente position ved amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse af Victoza (liraglutid).

- Novo Nordisk er i fokus efter meldingen om Victoza, men det lå i kortene, og kurseffekten vil være lille, udtaler aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Novo Nordisk: Medicinalaktien lukkede tirsdag 0,7 pct. i kurs 334. Novo-investorerne er sat i venteposition, efter at Novo Nordisk skriver, at den formelle tilbagemelding fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, ventes inden for de kommende uger. Novo Nordisk fortsætter den konstruktive dialog med FDA om registreringsprocessen for liraglutid. Novo Nordisk forventer at give en opdateret status for registreringsprocessen for liraglutid i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabsmeddelelsen for 2009 den 2. februar 2010, såfremt FDA's formelle tilbagemelding ikke er modtaget forinden.

Nordea: Den skandinaviske bank er klar til at vokse igen, efter at have været forsigtig under finanskrisen. Det siger bestyrelsesformand Hans Dalborg til den svenske erhvervsavis Dagens Nyheter. Nordea lukkede tirsdag i kurs 53,5.

SAS: Den hårdt pressede luftfartsaktie er i fokus efter skriverier i Børsen, som skriver, at flyselskabets gæld er igen tilbage på samme niveau som for 9 måneder siden. SAS har været i markedet og hente 6 mia. kr. ved en aktieemission, og nu er penge allerede brugt. Det truer kapitalberedskabet i den nordiske luftfartsgigant og lægger pres på ledelsen for at rejse ny kapital. SAS lukkede tirsdag 0,7 pct. højere i kurs 3,00.

Luftfart: Japan Airlines faldt markant i nattens handel på børsen i Tokyo og lukkede 25 pct. lavere. Aktien er i år faldet 68,9 pct. Det skyldes spekulationer og rygter i markedet om at en konkurs er under opsejling.

- Aktionærerne er overbevist om, at konkursen vil ramme selskabet. Det siger porteføljemanager Mitsushige Akino.

BRANCHENYT
Læs også