Aktier: Novo Nordisk falder i uensartet marked

Novo Nordisk er i søgelyset efter udskydelsen af de amerikanske myndigheders godkendelse af liraglutid/Victoza, og Novo-aktien trækker lavere.

Vestas klarer sig bedre i et ellers stille marked med feriestemning og lav aktivitet. C20 ligger onsdag over middag uændret, hvor de store europæiske aktie-indeks falder i omegnen af 0,5 pct. Sidepapiret Maconomy får opmærksomhed efter en kursstigning på godt 20 pct. i kølvandet af en opjustering.

Novo Nordisk falder 0,6 pct. til kurs 332. Novo-investorerne er i venteposition, efter at Novo Nordisk skriver, at den formelle tilbagemelding fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, ventes inden for de kommende uger. Novo Nordisk fortsætter den konstruktive dialog med FDA om registreringsprocessen for liraglutid. Novo Nordisk forventer at give en opdateret status for registreringsprocessen for liraglutid i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabsmeddelelsen for 2009 den 2. februar 2010, såfremt FDAs formelle tilbagemelding ikke er modtaget forinden.

Vestas understøtter C20-indekset med en stigning på 2,0 pct. til kurs 314,3. Den danske vindmølleproducent Vestas har underskrevet et nyt femårigt lån på 30 mio. euro (223,2 mio. kr.) med den Nordiske Investeringsbank, NIB. Pengene skal bruges til forskning og udvikling. Det fremgår af en meddelelse. Lånet skal bruges til at udvikle en ny type 3 MW-møller til svage og mellemstærke vindfolk, oplyses det. Udviklingsprogrammet har særlig fokus på udvikling af vinger og naceller (huset på toppen af vindmøllen, red.). Det ventes at kunne øge møllernes pålidelighed og output.

Nordea falder 0,5 pct. til kurs 53. Den skandinaviske bank er klar til at vokse igen, efter at have været forsigtig under finanskrisen. Den forsigtige strategi er sat på hylden igen. Det siger bestyrelsesformand Hans Dalborg til den svenske erhvervsavis Dagens Nyheter.

Hos sidepapirerne stjal Maconomy opmærksomheden med en opjustering af 2009-prognoserne efter en aftale med en kunde. Maconomy stiger 21,5 pct. til kurs 9,3. Maconomy har indgået en stor aftale med TNS, der allerede er kunde hos selskabet. Ordren inkluderer 2500 softwarelicenser til udrulning i selskabets markedsanalyse-division samt 1960 licenser til andre datterselskaber. TNS har endvidere sikret sig en option på yderligere 5.000 licenser i 2010 og 2011. Det er den største ordre i virksomhedens 20-årige historie. TNS er et selskab i verdens største markedsanalysenetværk Kantar Group.

- Dette er i tråd med den globale trend blandt Professional Services-virksomheder i retning af færre systemer og enkel finansiel konsolidering, skriver Maconomy.

SAS handles 3,3 pct. lavere i kurs 2,9. Den hårdt pressede luftfartsaktie er i søgelyset, efter at Børsen skriver, at flyselskabets gæld igen er tilbage på samme niveau som for 9 måneder siden. SAS har været i markedet og hente 6 mia. kr. ved en aktieemission, og nu er penge allerede brugt. Det truer kapitalberedskabet i den nordiske luftfartsgigant og lægger pres på ledelsen for at rejse ny kapital.

BRANCHENYT
Læs også