rubrik mangler

RB-Børsen RB-Børsen RB-Børsen

Vestas får polsk ordre


Energi Vestas har fået en ordre på levering af 48 V90-2.0 MW-vindmøller til flere forskellige steder i Polen. Ordregiveren er det tyske selskab Prokon. Kontrakten omfatter levering, installation og idriftsættelse af vindmøllerne samt en VestasOnline Business SCADAløsning. Levering af møllerne vil finde sted i løbet af 2010 til 2012 og påvirker derfor ikke forventningerne til indeværende år. Prokon har mere end 15 års erfaring som developer, investor og ejer af vindkraftprojekter. Prokon har på nuværende tidspunkt installeret i alt 234 vindmøller fordelt på 32 vindmølleparker i Tyskland.

Villum vs. Greentech


Energi Tidligere Hafnia-direktør Per Villum Hansen og hans mangeårige italienske partner, Carlo Barton, kæmper mod at blive tvunget til at sælge vindprojekter til en værdi af 75-100 mio. kr. ganske billigt til det børsnoterede vindparkselskab Greentech Energy System. De to har via deres fælles selskab, Baltic Wind International, i årets sidste dage anlagt voldgiftssag mod Greentech for at få lov til at købe en række fællesejede vindparkprojekter til markeds pris. I forrige uge anlagde Baltic Wind voldgiftssag ved Voldgiftsinstituttet i København.

Nanocover sparket ud


First North Biotekselskabet Nanocover bliver slettet fra handel på minibørsen First North. Det oplyser Nasdaq OMX København, som havde givet selskabet indtil årets udgang for at vise, at det opfyldte betingelserne for fortsat notering. Det lykkedes ikke. Nanocover-aktien slettes fra handlen 5. januar 2010, og sidste handelsdag er 4. januar.

BRANCHENYT
Læs også