Yennen blev talt ned

Japans nye finansminister, Naoto Kan, ser gerne en lavere kurs på yennen. Investorerne reagerede prompte ved at sende den japanske valuta ned.

Brevkasse for investorerYennen fik ørerne i maskinen under torsdagens handel, da Japans nye finansminister, Naoto Kan, ventilerede sine ønsker om en svagere japansk valuta, og torsdag ved 16-tiden var kursen faldet til 5,5760 kr. mod 5,6200 kr. eftermiddagen forinden.

Naoto Kans forgænger på posten som japansk finansminister, Hirohisa Fujii, der trådte tilbage tidligere på ugen, var set som mere tolerant over for en stærk yen, men nu er der tilsyneladende kommet andre boller på suppen.

For i en tale torsdag gav Kan udtryk for sit ønske om en svagere yen, der kan forbedre de japanske eksportvirksomheders konkurrenceevne især på det nordamerikanske marked. Bestræbelserne på at få stækket yennen, så den efter finansminister Kans opfattelse finder et mere passende niveau, kommer til at ske i samarbejde med Bank of Japan.

I valutamarkedet kom reaktionen på Kans meldinger prompte, da hovedparten af investorerne fandt udtalelserne særdeles direkte, og nogle mente endog, at de var aggressive. Retorikken fra den japanske finansminister efterlod åbenbart ingen tvivl om, at Kan vil arbejde på at svække yennen, og i det lys fandt de fleste investorer det klogest at reducere deres engagementer i den japanske valuta, hvorefter yennen kørte sydover.

..

BRANCHENYT
Læs også