Moms-smæk til eksportfirmaer

Skat er på jagt efter i hundredvis af firmaer, der foretager fingeret salg til udlandet for at undlade at opkræve moms. • Alene i Vestjylland er 20 virksomheder nu hvirvlet ind i sag om momsundragelser til mange mio. kr.

Skat mistænker i hundredvis af danske virksomheder for at give statskassen et stort milliontab i forbindelse med eksport af varer til udlandet.

Mange af varerne havner nemlig slet ikke uden for landets grænser, men sælges til andre danske virksomheder eller til private. Derfor skal der opkræves moms af salgsprisen.

Men ifølge afdelingsleder i Skattecenter Struer Lars Holte Larsen undlader mange virksomheder at fakturere momsen i deres iver efter at blive så konkurrencedygtige som muligt. Ifølge afdelingslederen skal synderne specielt findes i byggebranchen, men også i bl.a. bilbranchen og blandt maskinhandlere.

»Hvis en virksomhed f.eks. sælger en vare til Tyskland, skal den samtidig sikre sig, at varerne reelt kommer ud af landet. Enten skal firmaet selv fragte varen over landets grænser, eller også skal det benytte sig af et anerkendt speditions- eller transportfirma. Men desværre er det langt fra altid tilfældet. Vi ved ikke, om der er i alle tilfælde er tale om bevidst svindel, eller om der er tale om ukendskab til reglerne,« siger Lars Holte Larsen.

Smittende indsats


..

BRANCHENYT
Læs også